Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Här kan du anmäla din e-postadress och få MKG:s nyhetsbrev som skickas ut 2-3 gånger/år. I nyhetsbrevet samlas de senaste nyheterna och reflektionerna från MKG. Nyhetsbrevet tar upp händelser ur prövningen om ett kärnbränsleförvar och prövningen om SFR 2, liksom andra frågor som rör rivning och förvaring av kärnavfall.

Här kan du hitta alla MKG:s tidigare nyhetsbrev >> 

Du kan när du vill avsluta din prenumeration genom att maila oss info(at)mkg.se. 
Här kan du också läsa mer om GDPR >>

 

Formulär
CAPTCHA
Ange de tecken som visas i bilden.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.

 

Om kärnbränsleförvaret och SFR 2

I MKG:s portaler om kärnbränsleförvaret och SFR 2 finns information om aktuella händelser, möjlighet att följa regeringens, myndighetens och domstolens arbete, ladda ner handlingar m.m.

 

Prövningen om kärnbränsleförvaret pågår i domstol 
Regeringen har den 27 januari 2022 gett tillåtlighet/tillstånd till ansökan om ett kärnbränsleförvarssystem. Naturskyddsföreningen m.fl. har den 27 april 2022 skickat in en begäran om rättsprövning av regeringens beslut till Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) och kompletterat den 27 januari 2023 och den 8 maj 2023. Den 11 maj godkände HFD regeringens beslut. Kärnavfallsbolaget SKB har den 30 juni 2023 skickat in ett underlag till mark- och miljödomstolens prövning av tillståndet med villkor.
Läs mer >> 

 

Prövningen om SFR 2 pågår hos domstol och SSM 
Regeringen godkände utbyggnaden av SFR 2 den 22 december 2021. Den 21 december 2022 gav mark- och miljödomstolen tillstånd enligt miljöbalken. Länsstyrelsen i Uppsala län har överklagat domstolens beslut om villkor till miljöverdomstolen. Strålsäkerhetsmyndigheten, SSM, fortsätter att hantera ansökan i en stegvis prövning enligt kärntekniklagen.
Läs mer >> 

Nyheter

Kalendarium

Inga aktuella händelser.

Till kalenderhistoriken

Prenumerera på MKG:S RSS

Prenumerera på MKB: nyhetsbrev