Kalendarium 2009

Den 5-6 november 2009 anordnar kärnkraftsindustrins kärnavfallsbolag, SKB, ett samhällsforskningsseminarium. Det är det åttonde samhällsforskningsseminariet i ordningen. Plats: Saltsjöboo, Stockholm Tid: 5-6 november 2009 Anmälan: senast den 2 oktober. Se inbjudan.
MKG anordnar ett seminarium under socialdemokraternas kongress på Stockholmsmässan i Älvsjö. Titeln på seminariet är "Kärnavfall - miljöfrågan som inte är löst". Tid: 15.00-16.00 Lokal: K15 på Stockholmsmässan
Folkkampanjen mot kärnkraft och kärnvapen anordnar under Almedalsveckan i Visby ett seminarium som bland annat kommer att behandla kärnavfallsfrågan. Tid: onsdag 1 juli kl. 13:15 - 14:15 Plats: stora scenen Strandvägen 1 i Visby Seminariet kommer att fokusera på 1) kopplingen Kärnkraft-Kärnvapen 2) den osakliga kärnkraftsdebatten
Den 3 juli ombord på Sigyn i Almedalen på Gotland anordnar Naturskyddsföreningen och MKG ett seminarium tillsammans. Titeln på seminariet är: "Kärnkraftens olösta frågor: atomansvarighet och slutförvar".
Den 16 november anordnar Kärnavfallsrådet den internationella vetenskapliga workshopen: "Mechanisms of Copper Corrosion in Aqueous Environments". Rådet har bjudit in ett antal internationella experter för att genomlysa den omtvistade frågan om kopparkorrosion i en syrefri miljö. På sin hemsida skriver rådet:
Kärnavfallsbolaget, SKB, anordnar ett seminarium med delresultat från professor Per Cramérs pågående projekt "Ansvarstagande i kärnbränslecykelns slutsteg – ett rättsligt perspektiv". Seminariet äger rum den 15 oktober i Stockholm. Tid: 15 oktober 13.00–17.00
Miljörörelsens kärnavfallssekretariat, Milkas, inbjuder till internationell konferens om kärnavfall. Titeln på konferensen är: "Kärnkraftens avfallsproblem   från gruva till slutförvar". Konferensen hålls den 17 18 oktober 2009 på Hotel Scandic Foresta på Lidingö i Stockholm. För anmälan och mer information, se Milkas hemsida.
Obs! Uppskjutet. Nytt datum preliminärt den 6 februari.
Obs! Uppskjutet. Nytt datum 9 februari 2010.
Den 9 december anordnar Kärnavfallsrådet ett seminarium om "Vem talar sanning om kärnavfallet?". Seminariet grundar sig på en rapport som Orla Vigsø, verksam vid Örebro universitet, skrivit åt rådet. Vigsø baserar sin rapport på de observationer han gjort under de genomlysningsseminarier som Kärnavfallsrådet hittills arrangerat.